Followers

Monday, May 9, 2011

aKu dAn mSe dEpaN~~

salam~~

alhamdulillah selawat dan salam keatas baginda S.A.W 
ak bersyukur ari ni ak dapat menghirup udara yg segar...alhamdulillah...ak bersyukur kepada-Mu ya Allah

now byk benda yg ak nak wat utk mse depan ak..
yg masih berlegar2 dalam fikiran ak....ak mencari mse yg sesuai utk buat bnda tersebut sebaik mungkin...walaupon ak tau mse semakin suntuk and kdg2 ak pikir,seolah2 ak x mampu melakukan perkara tersebut...

Insyaallah
ak abes blaja kat bmi ni ujung thun ni..
TAPI
bukan bermakne ak da abes,ak still lg ad 1 sem utk praktikal.
and dalam mse 6 bulan ni jugak ati ak bergolak utk utk amek kursus2 yg insyaallah ak pikir,boleh menjamin mse depan ak.

kursus2 yg ak nak amek,

1. kursus utk jadi safety & health officer
2.kursus paramedik
3.kursus2 yg berkaitan dengan outdoor

dalam mse 6bulan????sempatkah ak mau amek sume ni????bukan tamak,tp ak perlu wat sesuatu utk dri ak,utk bantu keluarga ak....

msti org pelikkan...apsal la nak amek kursus byk2....xcukup ke kos engineering yg ak amek....bg ak,amek engineering je x cukup...ak tau ak x pndai...ak kene bersaing dengan kwn2 yg pndai2...so insyaallah dengan adenye sijil2 dri kursus2 tu,ak harap ak ad "sikit" keistimewaan banding yg laen.

~post akan dtg,ak akan citer plak knp ak aktif ngan outdoor...sde kisah disebaliknye...tungguuuuuu ~



2 comments:

fatien ! said...

fikir masa depan bagi fatin adalh perkara sukar. dari sekarang, msih buntu. hehe

fariha_eha89 said...

yup2...btol2....tp papehal pon,kte kene rancang perjalanan idop kte.....supaya jadik tersusun...if rancangan tu x jadik,tu takdir namenye....huhu3......